تفریح در ترکیهدیدنی های شهر استانبول - ترکیه

برج دختر استانبول -معرفی و جزییات کامل+فیلم

تماس با تیم پشتیبانی تماس با تیم پشتیبانی

آشنایی با برج دختر | Maiden’s Tower:

برج دختر استانبول یا “کیز کوله سی” یکی ازمعروفترین جاذبه های گردشگری استانبول می باشد. این برج مانند نیلوفر دریایی زیبا در بین آبهای آبی تنگه بسفر ، بی سر و صدا و تنها ، نظاره گر استانبول می باشد. برج دختر استانبول یکی از بناهای زیبا و دوست داشتنی در میان مردم شهر استانبول می باشد.

استانبول شهری برای همه! با توجه به تلفیقی از جاذبه های تفریحی و تاریخی که در این شهر وجود دارد برای تمامی سلیقه ها گزینه های جذابی دارد و می توان از آن به عنوان یک مقصد تمام عیار نام برد. همانطور که گفتیم در این شهر جاذبه های گردشگری زیادی وجود دارد که یکی از معروف ترین آن ها که به نوعی نماد شهر استانبول هم به شمار می آید برج دختر است.آنچه سبب معروف شدن این برج شده تاریخچه ی آن است.

برج دختر,Maiden's Tower,رفتن به قلعه دختر استانبول
برج دختر,Maiden’s Tower,رفتن به قلعه دختر استانبول

برج میدن یا برج دختر استانبول، ساختمانی کوچک اما فریبنده است که بر روی جزیره ای کوچک در میان تنگه بسفر جای گرفته است و یکی از جاذبه های محبوب استانبول به شمار می رود. که اغلب اوقات در عکس های استانبول می توان پیدایش کرد. این جاذبه، بسیار مورد توجه است و بسیاری برای دیدنش برنامه ریزی می کنند. قسمت خوب بازدید از قلعه دختر در ترکیه، قایق سواری کوتاهی است که پیش روی شماست.

برج دختر استانبول که به آن برج لئاندر «LEANDER’S TOWER» در استانبول که با نام  کیز کوله‌سی«Kız Kulesi»  به معنی برج دختر نیز شناخته می شود، یکی از مشهورترین آثار تاریخی کشور ترکیه است.در بین مردم نماد عشق بوده و برای هنرمندان در زمینه‌های شعر، نویسندگی و نقاشی، الهام بخش بوده و هست.بنای ابتدایی این برج برروی دیوارهای سنگی و از چوب ساخته شده بوده و بر روی جزیره صخره‌ای کوچکی در ورودی شمال تنگه بسفر که دریای سیاه را به دریای مرمره وصل می‌کند و همچنین مرز میان قاره اروپا هست و پیشنهاد می کنیم که یک وعده از غذاهایتان در سفر به استانبول را در رستوران های این برج صرف کنید.

ویدیوی نمایشی “پل دختر در استانبول “رو از اینجا در سایت استانبول سرا ببینید👇👇

این برج در طول تاریخ اسم های مختلفی را بر خود شاهد بوده و در ابتدا با نام های دامالیس و لیندروس شناخته می شده است. سپس امپراطور رم شرقی نام آدکلا را برای این برج انتخاب نمود که معنی این واژه قلعه کوچک می باشد.این برج که قدمتش به دوران بیزانسی ترکیه، یعنی نزدیک ۱۰۰۰ سال پیش بر می گردد و در زمان های مختلف کاربری های مختلفی داشته است؛ زمانی به عنوان محل دریافت عوارض، در دوره ای به عنوان برج دفاعی و زمانی نیز به عنوان فانوس دریایی کاربرد داشت. همچنین در دوره هایی در قرن ۱۹ میلادی، به عنوان بیمارستان موقتی و ایستگاه رادیویی مورد استفاده قرار می گرفت. در حال حاضر این برج به عنوان یکی از موزه های استانبول شناخته می شود و در اتاق خود میزبان رستورانی نُقلی و دوست داشتنی است.

از آن جا که از تولد برج دختر، بیش از ۱۰۰۰ سال می گذرد، طبیعی است که در این دوره طولانی فراز و نشیب های بسیاری را پشت سر گذاشته باشد. این برج زمانی تنها ارتفاعی ۹ متری و شکلی مربعی داشت؛ اما بر حسب گذر زمان، تغییرات بسیاری یافت و امروزه وقتی به سراغ برج میدن بروید، با چیزی متفاوت از شکل اولیه آن مواجه می شوید. برج دختر امروزه سازه ای مربعی در پایه است که قدری بالاتر به بالکنی هشت ضلعی مزین می شود. درست در بالای تنها اتاق برج نیز گنبدی سنگی به چشم می خورد که در مرکز آن میله ای مرتفع قرار گرفته است. امروزه ارتفاع کلی برج با احتساب میله به ۲۳ متر می رسد و بدنه برج نیز از بتن ساخته شده است.

اگر خود را به اسکله اوسکودار استانبول برسانید، به راحتی می توانید با قایق ها فاصله ۲۰۰ متری تا برج میدن را پشت سر بگذارید و به این سازه زیبا و سفید رنگ برسید. وارد برج و موزه دختر شوید؛ در این بخش با مشاهده نقاشی های دیواری و بزرگ می توانید همزمان از داستان های برج دختر سر در بیاورید و سپس از پله ها بالا بروید و برای صرف غذایی متفاوت در رستوران برج بنشینید. یکی دیگر از ویژگی های برج دختر آن است که به شما این امکان را می دهد تا از بالای برج و یا با استفاده از دوربین های دوچشمی کنار جزیره، به تماشای شهر استانبول مشغول شوید.و احتمالاً اگر طرفدار سریال‌های ترکیه‌ای باشید آن را در فیلم‌ها دیده‌اید. داستان‌های مختلفی درباره‌ این برج کوچک تاریخی و اسرارآمیز گفته می‌شود.

Maiden's Tower,برج دختر ترکیه,رفتن به قلعه دختر استانبول,دیدنی های استانبول برج دختر
Maiden’s Tower,برج دختر ترکیه,رفتن به قلعه دختر استانبول,دیدنی های استانبول برج دختر

اگر مایلید تا درباره برج دختر استابول و داست های جالبش بیشتر بدانید، همراه ما باشید.

برج دختر استانبول در گذر زمان:

اگر بخواهیم درباره تاریخچه ی برج دختر استانبول و داستانی که دارد صبحت کنیم، در ابتدا باید بگوییم که این برج ساختمان کوچکی بر روی جزیره ای میان تنگه بسفر است که تبدیل به یکی از جذاب ترین جاذبه های استانبول شده است. 

 بنای اصلی برج دختر در زمانی که قسطنطنیه توسط عثمانی ها تسخیر شد به صورت کامل از بین رفت و سپس به جای این قلعه سازی ای چوبی پدید آوردند که این سازه نیز در سال ۱۷۱۹ طی آتش سوزی به صورت کامل از بین رفت. داماد ابراهیم پاشا که از جمله معماران نامی استانبول می باشد این بنا را به وسیله سازه ای از سنگ بازسازی نمود. بر روی سنگ مرمر بکار گرفته شده در این برج می توانید امضای سلطان محمود دوم را که به وسیله خوشنویس نامی رحیم اف دی حک شده را ببینید.

 جزیره کوچکی که برج میدن بر روی آن ساخته شده است، در زمان های خیلی دور بخشی از سواحل نزدیک تنگه بسفر بود که در گذر زمان از آن جدا شد؛ اما داستان تولد برج دختر از کجا آغاز شد و قدمت آن دقیقا به چه سالی بر می گردد؟ پرداختن به این موضوع قدری پیچیده به نظر می رسد، چرا که بررسی های تاریخی نشان می دهند که از سال های خیلی دور و پیش از تولد مسیح، سازه ای برج مانند درست در همین نقطه وجود داشته است. در واقع می توان گفت همه چیز از آن جا شروع شد که آلکیبادس (Alcibiades)، ژنرال و سیاستمدار یونانی در سال ۴۱۰ پیش از میلاد برای سر و سامان بخشیدن به کنترل قایق های عبوری تنگه بسفر، دستور به ساخت برجی را بر روی این جزیره داد؛ چرا که تمام کشتی های ورودی از دریای سیاه، برای رسیدن به سواحل شهر قسطنطنیه (استانبول باستانی) از کنار این برج رد می شدند و به این ترتیب می شد که آمار قایق ها را در دست داشت و از آن ها مالیات و عوارض دریافت کرد. 

برج دختر در سال‌یانه که از ساخت آن می‌گذرد دستخوش تغییرات و بازسازی‌های گوناگونی شده و آخرین بازسازی این بنا در سال ۱۹۹۸ و برای فیلمبرداری فیلم «دنیا کافی نیست» از سری فیلم‌های جیمزباند انجام شده است.

 برج دختر,Maiden's Tower,برج دختر استانبول در گذر زمان,رفتن به قلعه دختر استانبول
برج دختر,Maiden’s Tower,برج دختر استانبول در گذر زمان,رفتن به قلعه دختر استانبول

برج دختر در طی امپراتوری روم شرقی:

برخی از منابع می گویند چند سال پس از احداث این برج، در سال ۳۴۱ پیش از میلاد، یکی دیگر از فرماندهان یونانی به نام چارلز، درست در همین محل و بر بالای ستون های مرمرین برج، مقبره ای به یاد همسر از دست رفته اش بنا کرد. در طی آن سال ها برج مورد نظر معماری خاصی نداشت تا آن که هزار و اندی سال از این وقایع فاصله گرفت. در سال ۱۱۱۰ میلادی، امپراتور وقت روم شرقی، آلکسیوس یکم دستور ساخت دو برج مراقبت را در تنگه بسفر صادر کرد. محل ساخت یکی از آن ها منطقه مانگانا (Mangana) (محل کنونی کاخ توپکاپی و بخش اروپایی استانبول) و دیگری در جزیره کوچک و نزدیکی ساحل آسیایی در نظر گرفته شد. در واقع هدف آلکسیوس یکم ایجاد برج مراقبتی بود که رفت و آمد کشتی های خارجی را کنترل کند. برجی که بر روی جزیره ساخته شد، ساختمانی چوبی بود که با دیواری سنگی محافظت شده و با زنجیری آهنی به برج دیگر در مانگانا متصل می شد. خود برج نیز با دیواری دفاعی به ساحل وصل می شد. جالب آن که امروزه بخش هایی از این دیوار درون آب باقی مانده اند. 

در اواخر قرن چهاردهم بود که روز به روز بر قدرت حکومت عثمانی افزوده شد، بخش های بیشتری از بالکانو سرزمین های امپراتوری روم شرقی را در اختیار می گرفت و تا اروپا پیش رفت. در طی این سال ها جنگ های بسیاری درگرفت و عثمانی ها پیشروی های قابل توجهی انجام دادند که نتیجه آن، فتح قسطنطنیه در سال ۱۴۵۳ میلادی بود. پیش از آن که شهر مهم قسطنطنیه به دست حکومت عثمانی و سلطان محمد دوم بیفتد، درگیری های بسیاری رخ داد و این شهر ۵۳ روز در محاصره بود. جالب است بدانید که در این مدت برج دختر نیز نقشی نه چندان کوچک داشت و در واقع پایگاه نظامی امپراتوری روم شرقی و جمهوری ونیز در بسفر بود. جمهوری ونیز که سرزمین های خود را از دست داده بود و در جنگی طولانی و چند ساله با عثمانی ها قرار داشت، به نوعی از متحدان امپراتوری روم شرقی به شمار می رفت.

برج دختر در طی امپراتوری روم شرقی,LEANDER’S TOWER,لیندر و دامالیس
برج دختر در طی امپراتوری روم شرقی,LEANDER’S TOWER,لیندر و دامالیس

برج دختر در امپراتوری عثمانی:

پس از آن که امپراتوری عثمانی قسطنطنیه را فتح کرد، دستور داد تا برج دختر استانبول را با سنگ بازسازی کنند و چندین توپ درون آن قرار دهند تا به وقت نیاز، کشتی ها و قایق های دشمن را مورد هدف قرار دهند. با این همه از برج بیشتر به عنوان برج دیده بانی و محلی برای برگزاری تشریفات نظامی استفاده می کردند.

چیزی که در حال حاضر از معماری برج به جا مانده، یادگاری از بازسازی و رسیدگی ها در دوره عثمانی است. چرا که این برج فراز و نشیب بسیاری را پشت سر گذاشت و بارها تخریب شد. به طور مثال در سال ۱۵۱۰ میلادی بود که برج دختر در اثر زلزله ای شدید نابود شد؛ اما چیزی نگذشت که به دستور امپراتور وقت، سلطان سلیم، خسارات آن برطرف شد. پس از آن برج میدن با شکل و شمایل جدیدش، کاربری جدیدی هم پیدا کرد و این بار به عنوان فانوس دریایی به کار رفت. توپ های موجود در جزیره نیز وجهه جنگ طلبانه خود را از دست دادند و در مقابل از آن ها به هنگام جشن و شادی استفاده می کردند. مثلا هنگامی که سلطان سلیم به قصد تاج گذاری وارد استانبول می شد، در مراسم جشن و پایکوبی توپ در کردند. 

از دیگر خساراتی که برج دختر متحمل شد می توان به حادثه آتش سوزی در سال ۱۷۱۹ میلادی اشاره کرد. در این زمان دیواره های برج دختر همگی سنگی بودند؛ اما بخش های داخلی همچنان جنسی از چوب داشتند. پس از آن درون برج زیر نظر داماد ابراهیم پاشا، صدراعظم سلطان محمد سوم، مورد بازسازی قرار گرفت. در همین دوره بود که گنبدی سُربی و فانوس دریایی از جنس سنگ به برج دختر اضافه شد. 

همه چیز مثل گذشته بود تا آن که در سال های ۱۸۳۰-۱۸۳۱ میلادی وَبا در میان مردم منطقه شهر قسطنطنیه شیوع پیدا کرد و برج دختر وظیفه ای جدید به عهده گرفت. این بار برج میدن شاهد زخم ها و دردهای افراد مبتلا به وبا بود، چرا که از این برج به عنوان محلی برای قرنطینه بیماران استفاده کردند؛ اما این وظیفه زودهنگام دیری نپایید و در سال ۱۸۳۲ میلادی بار دیگر برج میدن مورد توجه امپراتور قرار گرفت و به دستور سلطان محمود دوم، برج دختر را بازسازی کردند. در این زمان به دستور سلطان، به زیباسازی برج دختر نیز مشغول شدند و خطاطی ها و تصاویری از نشان سلطان را بر سر در و بخش مرمرین برج اضافه کردند.

البته روزگار ناملایمتی هایش را همچنان در چنته داشت و در طی سال های ۱۸۳۶ تا ۱۸۳۷ هیبت مرگبار طاعون بر شهر قسطنطنیه سایه انداخت و جان ۲۰ هزار تا ۳۰ هزار از شهروندان این پایتخت را گرفت. در این هنگام برج میدن دوباره به عنوان محل قرنطینه، بیماران را در خودش جای داد.

همچنین بد نیست بدانید در آخرین سال های امپراتوری عثمانی که آرامش از بین رفته بود، بار دیگر توپ های جنگی جزیره برج دختر مورد استفاده قرار گرفتند. آخرین بازسازی برج دختر در دوره عثمانی نیز مربوط به سال ۱۸۴۵ میلادی بود که با مدیریت شرکتی فرانسوی انجام شد.

برج میدن,Kız Kulesi,برج دختر در امپراتوری عثمانی
برج میدن,Kız Kulesi,برج دختر در امپراتوری عثمانی

برج دختر در جمهوری ترکیه:

 قدمت هزار ساله برج میدن می طلبید که در زمان های مختلف مورد توجه قرار بگیرد که خوشبختانه این اتفاق افتاد؛ در طی جنگ جهانی دوم بود که بازسازی دیگری صورت گرفت، این بار بخش های چوبی و پوسیده بنا حذف و بخش هایی نیز برای تقویت سازه بتنی برج میدن افزوده شدند. 

از دیگر کارهایی که برای حفاظت بیشتر برج صورت گرفت، اضافه شدن تخته سنگ هایی در سال ۱۹۴۳ و در اطراف جزیره و برج بود. به این ترتیب از برخورد موج های دریا با بدنه برج دختر جلوگیری کردند و فرسایش آبی سازه ۱۰۰۰ ساله را به حداقل رساندند. در همین دوره همچنین تمام وسایل اضافی اطراف و درون برج تخلیه و پاکسازی شدند.

در اواسط قرن بیستم و در طی سال های ۱۹۵۹ میلادی، برگ تازه ای برای برج دختر استانبول ورق خورد. این بار نوبت جمهوری ترکیه بود که به سراغ این برج باستانی برود. نیروی دریایی ترکیه از این برج به عنوان ایستگاه رادار و مرکز کنترل جهت یابی دریایی و هوایی استفاده کرد.

برج دختر در جمهوری ترکیه,LEANDER’S TOWER,لیندر و دامالیس
برج دختر در جمهوری ترکیه,LEANDER’S TOWER,لیندر و دامالیس

 

وضعیت کنونی برج دختر :

پس از آن که برج دختر دیگر ایستگاه رادیویی منطقه نبود، برای مدت ها بلااستفاده باقی ماند تا آن که در سال ۱۹۹۵ میلادی شرکتی به نام هاموگلو (Hamoglu) به سراغ این برج باستانی رفت و توانست مدیریت برج دختر را به دست بگیرد. طبیعی بود که پیش از هر کاری یک بازسازی اساسی برای ظاهر و تحکیم سازی سازه برج انجام شود. یکی از مهمترین و عمده ترین آن ها، بازسازی برج برای فیلم سینمایی دنیا کافی نیست جیمز باند بود. همچنین پس از زلزله ای که در سال ۱۹۹۷ میلادی رخ داد، تعدادی ستون فولادی در اطراف برج برای محافظت از آن اضافه شد. 

در نهایت پس از ۵ سال، درهای برج دختر در سال ۲۰۰۰ میلادی به روی عموم گشوده شد. امروزه این برج از جمله موزه های شهر تاریخی استانبول محسوب می شود و با رستوران و کافه ای جذاب از بازدیدکنندگان و گردشگران پذیرایی می کند. 

برج دختر,Kız Kulesi,Maiden's Tower,دیدنی های استانبول برج دختر,رفتن به قلعه دختر استانبول
برج دختر,Kız Kulesi,Maiden’s Tower,دیدنی های استانبول برج دختر,رفتن به قلعه دختر استانبول

چرا برج دختر استانبول؟

  • یکی از شاخص ترین جاذبه های استانبول است.
  • برای دیدن این برج باید سوار قایق شوید.
  • در رستوران بالای این برج می توانید به صرف غذا بپردازید و از تماشای مناظر اطراف لذت ببرید.

برج دختر استانبول و افسانه های مربوط به آن:

چرا مسافران و گردشگران زیادی علاقمند هستند به شهر استانبول ترکیه سفر کنند؟  خب اگر از افرادی که به این شهر زیبا سفر کرده باشند بپرسید حتما اولین چیزی که از آنها می شنوید ترکیب ساختار یک شهر مدرن اروپایی با سنتی است. استانبول جاذبه‌های دیدنی بسیاری دارد و هرکسی که وارد این شهر زیبا می شوند مجذوب تک تک این مکان ها می شود؛ همچنین این مکان ها دارای تاریخچه  و افسانه های زیبا است که یکی از آن ها برج دختر استانبول است.

مکان های شگفت انگیز برج دختر استانبول را می توان یکی از بهترین و دیدنی ترین برج های این شهر دانست که هر ساله جمعیت عظیمی از گردشگران بازدید از آن را در میان برنامه سفر خود قرار می دهند. برج دختر به دلیل قرار گرفتن در موقعیت مناسب و زیبایی منحصر به فردی که دارد توجه بسیاری را به خود جلب نموده و افسانه هایی شنیدنی از این برج وجود دارد که شنیدن آنها لذت بخش خواهد بود.

داستان ها و روایات زیادی درباره تاریخچه این برج در بین مردم وجود دارد. ما در ادامه ی این مطلب می خواهیم به برخی از آن ها اشاره ی کوتاهی داشته باشیم.

داستان شاهزاده و مار:

اولین داستانی که در رابطه با برج دختر استانبول در میان مردم رواج پیدا کرده را می توان افسانه شاهزاده دختر و مار دانست!

داستان ساخت برج دختر، درست وسط تنگه بسفر ریشه در افسانه ها داره. داستان این برج حکایت عشق پادشاه به دخترش هست. این روایت اینگونه می باشد که پادشاه قسطنطنیه دختر زیبارویی داشته کهاین دختر با موهای بلند، ابروان کمانی و چشمان آبی خود بی همتا بوده است. پادشاه دختر را از همه پنهان میکرد و بسیار به وی عشق می ورزیده، روزی از روزها یک غیبگو درباره خبر ناگواری را به پادشاه مبنی بر اینکه شاهزاده خانم شما در سن ۱۸ سالگی بر اثر گزش مار از دنیا خواهد رفت را به پادشاه می دهد. از همین رو پادشاه دستور می دهد که برجی در منطقه بسفر بسازند که در خشکی باشد و هم در ارتفاعات که دخترک از گزند مار رها شود. پس از ساخت بنا شاهزاده جوان در این برج به زندگی خود ادامه می دهد و سال های می گذرد و در روز تولد ۱۸ سالگی دخترک ، پادشاه با سبدی پر از میوه به نزد شاهزاده خانم می رود، دختر که با خوشحالی تمام سبد میوه را که باز می کند ماری افعی درون میوه ها پنهان شده بوده که همان با نیش زدن دختر در برابر چشمان پدر جان می بازد. همین خود دلیلی شده تا به این برج نام دختر داده شود.

 افسانه های برج دختر استانبول,داستان شاهزاده و ماربرج دختر استانبول,Maiden's Tower
افسانه های برج دختر استانبول,داستان شاهزاده و ماربرج دختر استانبول,Maiden’s Tower

 دلاور بطال از جمله افسانه های برج دختر استانبول:

دیگر افسانه ای که از این برج در کتب تاریخی موجود است، مربوط به دلاوری به نام بطال است. در قرن هشتم میلادی فردی به نام بطال که یک قهرمان عرب در دوره اموی بوده است. داستان نویسان در بسیاری از افسانه های ترکی پای وی را باز کرده اند که یکی از آن ها به ترتیب زیر است.

در زمان حکومت عثمانی سرزمین گشایی های بسیاری انجام می شد به طوری که بیشتر بخش های سرزمین های امپراتوری روم شرقی از آن عثمانی ها شده بود. آوازه ی دلاوری های فردی به نام بطال به گوش امپراتوری روم رسیده بود و همین سبب ترس وی نیز شد؛ برای این منظور وی خانواده و دختر جوان را در برجی میان تنگه بسفر فرستاد، اما این امر سبب جلوگیری عشق بطال به دختر امپراطور نشد و بطال زمانی که به این ماجرا پی برد به سمت برج روانه شد و دختر امپراتور را سوار بر اسب جنگی اش کرد و تمام کشتی ها را به آتش کشید. دیری نگذشت که بطال فرسنگ ها از منطقه بسفر فاصله گرفت و به همراه دختر پادشاه از این کشور خارج شد و زمانی که این خبر به مردم رسید سبب شد که نام این قلعه به برج دختر استانبول تبدیل شود. امروزه نیز این روایت در میان مردم از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. و داستان بطال و دختر پادشاه همیشه در یادها و افسانه های برج دختر استانبول به ثبت رسید.

دلاور بطال از جمله افسانه های برج دختر استانبول,Kız Kulesi,Maiden's Tower,برج دختر
دلاور بطال از جمله افسانه های برج دختر استانبول,Kız Kulesi,Maiden’s Tower,برج دختر

هیرو و لیندر از جمله افسانه های برج دختر استانبول:

یکی دیگر از افسانه های برج دختر استانبول را می توان هیرو و لیندر دانست کهداستانی دردناکی درباره پسر عاشقی وجود دارد. این روایت به صورت زیر می باشد:

هیرو نام دختری پاکدامن و زیبا می باشد که به دلیل دور ماندن از چشم مردم و حفظ پاکدامنی خود تصمیم می گیرد که از تمامی مردم دور بماند و به همین دلیل شهر را به مقصد این برج ترک می نماید که در این میان فردی به نام لیندر که سوار بر قایق بوده عاشق هیرو می شود و هر روزه جهت دیدن دختر به اطراف ساحل جزیره شنا می نماید و پس از مراجعه فراوان لیندر به این جزیره هیرو نیز عاشق وی شد. پس از گذشت روزها در یکی از روزهایی که لیندر می خواسته با شنا خود را به معشوق خود برساند هوایی بسیار خشمگین و طوفانی بر منطقه حاکم بوده و لیندر از روی چراغی که هیرو در بالای برج نصب می کرد راه را تشخیص می داده است که طوفان خشمگین با وزیدن با سرعت زیاد چراغ را خاموش کرد و این مورد زمانی اتفاق افتاد که لیندر در میان آب در حال شنا کردن می باشد و لیندر نتوانست که راه خود را تشخیص دهد و نه راه پس داشته و نه راه پیش و هیرو که بی تابانه منتظر لیندر بوده است از آمدن وی نا امید شده و چشمان خود را می بندد و پس از بیدار شدن در روز به پی لیندر می رود که ناگهان بدن بی جان وی را در کنار ساحل جزیره مشاهده می کند که پس از آن خود را از بالای صخره ها به پایین پرتاب می کند.

هیرو و لیندر از جمله افسانه های برج دختر استانبول,Kız Kulesi,Maiden's Tower
هیرو و لیندر از جمله افسانه های برج دختر استانبول,Kız Kulesi,Maiden’s Tower

افسانه دریاسالار دردمند:

یکی از داستان‌ها مربوط به دوران بیزانس می‌شود. گفته شده که پادشاه آتن ۴۰ کشتی را به فرماندهی دریاسالار هــارس، برای مقابله در برابر حملـه‌ احتمالـی پادشاه مقدونیه به تنگه‌ بسفر می‌فرستد. در این ماموریت همسر دریاسالار از دنیا می‌رود و ضربه‌ شدیدی به او وارد می‌شود. هارس ماموریت را رها می‌کند، جسد زنش را به این جزیره‌ کوچک می‌برد و او را میان صخره‌ها دفن می‌کند.

اگر ازمردم استانبول بپرسیم که دوست داشتنی ترین بنای استانبول کجاست، همه برج دختر را نشان می دهند. همه اهالی استانبول از بچه هفت ساله تا پیرمرد هفتاد ساله عاشق این بنای زیبا هستند. و همه اینها به خاطر داستانهای عاشقانه بسیاری است که درمورد آن نقل میکنند. مردم استانبول به این داستانهای عشقی از ته دل وابسته هستند.

چگونه برج را ببینم؟

گذشته از تمام افسانه‌هایی که درباره‌ برج دختر می‌گویند، باید پذیرفت که حالا این برج یک نماد شهری با قدمت برای استانبول و به خصوص منطقه اسکودار است. برج دختر در طول سالیان‌ گذشته، یعنی از زمان رومیان تا به امروز همواره مانند یک فانوس دریایی، راهنمای نجات جان، مال و عشق بوده است. برای بازدید از قلعه باید یک سفر دریایی کوتاه کنید. می‌توانید در کاباتاش یا ساحل سالاجاک در اسکودار در بخش آسیایی قایق‌هایی که به قلعه دختر می‌روند را به راحتی پیدا کنید. تنها چند دقیقه طول می‌کشد تا به این جزیره‌ کوچک و برج تاریخی شگفت‌انگیز برسید.

 برج دختر,Maiden's Tower,رفتن به قلعه دختر استانبول,دیدنی های استانبول برج دختر

برج دختر,Maiden’s Tower,رفتن به قلعه دختر استانبول,دیدنی های استانبول برج دختر

حضور برج دختر استانبول در فیلم ها و بازی های کامپیوتری:

برج دختر در تاریخ ترکیه به عنوان تبعیدگاه، فانوس دریایی، انبار ارتش، محل نگهداری سیانور، ایستگاه رادار، گمرک و محل پرداخت مالیات و عوارض کشتی‌ها استفاده شده است.این برج در بین مردم منطقه دارای شهرتی بسیار زیاد است و  داستان های تراژدیک مربوط به گذشته آن تنها عامل بخشی از این شهرت بوده و در روزگار معاصر نیز رویدادهایی سبب بیشتر شدن آوازه و نام برج دختر شده اند.

در یکی از نسخه های مجموعه مشهور جیمز باند که در سال ۱۹۹۹ ساخته شده و با نام «The World Is Not Enough» شناخته می شود، بخش هایی از فیلم در این برج تصویربرداری شده و در دیگر نسخهFrom Russia with Love

 درسریال ترکی Kurtlar Vadisi (دره‌ گرگ‌ها)و… را در این محل فیلم‌برداری کرده‌اند.

و همچنین در بازی مشهور کامپیوتری «Assasin’s Creed: Revelations» برخی از مراحل و بخش های بازی با این برج سر و کار دارد. در بخشی از این بازی شخصیت اصلی ماجرا یعنی نیکولو پولو «Niccolo Polo» باید در بخش پائین این برج؛ سازه ای پیچیده جهت پنهان کردن کلید مشهور به  «Masyaf key» ایجاد کند.

رستوران و کافه برج دختر استانبول:

طراحی داخلی کیز کوله‌سی به مدد استفاده از معماری عثمانی و بیزانسی در این سال‌ها به کافه‌ و رستوران شناخته شده‌ای با چشم اندازی بی‌نظیر تبدیل شده و مورد اقبال و توجه گردشگران قرار گرفته است.رستوران این بنا در طبقه اول و کافه در بالای برج قرار دارد. کشتی‌های شخصی زیادی در طول روز به این رستوران می‌آیند.

برج دختر,Maiden's Tower,برج دختر استانبول در گذر زمان,رفتن به قلعه دختر استانبول,کافه برج دختر استانبول
برج دختر,Maiden’s Tower,برج دختر استانبول در گذر زمان,رفتن به قلعه دختر استانبول,کافه برج دختر استانبول

در برج دختر استانبول مکان های بسیار جذابی برای صرف صبحانه، ناهار و شام وجود دارد که می توانید برای صرف هر کدام به سمت آن ها بروید. توجه داشته باشید برای رفتن به این کافه ها زمان های خاصی مشخص شده است که می بایست قبل از رفتن از آن ها اطلاع داشته باشید.

LEANDER’S TOWER,برج میدن,رستوران برج دختر استانبول
LEANDER’S TOWER,برج میدن,رستوران برج دختر استانبول

لازم به ذکر است که بگوییم حتما قبل از رفتن به هر کدام از رستوران های برج دختر استانبول به منظور صرف ناهار، شام یا صبحانه حتما زمان رفتنتان را رزرو نمایید.

یک رستوران در این قلعه قدیمی است که غذاهای ترکی سرو می‌کند؛ در طبقه بالا نیز یک کافه ساخته‌اند. اگر در غروب آفتاب به ساحل سالاجاک برسید منظره‌ای بسیار دیدنی از برج و پس زمینه بخش اروپایی استانبول نصیبتان می‌شود. اگر به برج بروید منظره‌ ۳۶۰ درجه از نمای اروپایی و آسیایی استانبول خواهید داشت. یک موزه‌ رایگان نیز در این مجموعه قرار دارد که دیدن آن سرگرم‌کننده است.

برج میدن,Kız Kulesi,کافه برج دختر استانبول
برج میدن,Kız Kulesi,کافه برج دختر استانبول

در جزیره می‌توانید روی صندلی‌های پلکانی با پشتی‌های طرح ترکی بنشینید و دریا را تماشا کنید. با چای، قهوه، پشمک، سیمیت و قلیان ترکی از خودتان پذیرایی کنید.

برج دختر,Kız Kulesi,Maiden's Tower,رفتن به قلعه دختر استانبول
برج دختر,Kız Kulesi,Maiden’s Tower,رفتن به قلعه دختر استانبول

برگزاری انواع جشن در برج دختر استانبول:

این برج به اندازه ای در بین گردشگران و اهالی خود شهر استانبول محبوب است که از آن به عنوان محلی برای برگزاری عروسی هم استفاده می کنند. شما می توانید تمامی هماهنگی های مربوط به خاص ترین روز زندگیتان را بر عهده ی مسئولان برج دختر استانبول قرار دهید و یک تجربه رویایی و منحصر به فرد برای خود به ارمغان بیاورید.

برگزاری جشن عروسی در برج دختر استانبول,برج دختر,لیندر و دامالیس
برگزاری جشن عروسی در برج دختر استانبول,برج دختر,لیندر و دامالیس

ظرفیت پذیرش برج دختر ۲۲۰ نفر است و آماده ارائه خدماتی نظیر ناهار و شام از انواع غذاهای ترکی و بین المللی می باشد.

البته لازم به ذکر است که این برج برای دیگر مراسم های شما نظیر جشن تولد، جلسه کاری یا مهمانی های خانوادگی هم آماده پذیرایی می باشد و می توانید به منظور رزرو مکان و اطلاع از هزینه های مربوطه با مسئولان برج تماس حاصل فرمایید.

برگزاری انواع جشن در برج دختر استانبول,برج لئاندر,Kız Kulesi
برگزاری انواع جشن در برج دختر استانبول,برج لئاندر,Kız Kulesi

اطلاعات بازدید از برج جادویی شهراستانبول:

برج دختر استانبول از لحاظ موقعیتی در بخش آسیایی و منطقه اوسکودار استانبول نیز قرار گرفته است. به منظور بازدید از برج دختر استانبول می بایست به سمت اسکله کالاتاش بروید و پس از آن با قایق هایی که در این منطقه وجود دارد بدون هیچ هزینه ای به سمت این برج تاریخی یا به عبارتی سمبل شهر استانبول بروید. این قایق ها از ۹ صبح تا ۹ شب سرویس دارند و معمولا هر یک ربع یا نیم ساعت یک بار حرکت می کنند. به منظور برگشت هم به راحتی می توانید از طریق همین قایق ها برگردید.

برای بازدید از خود برج نیازی به گرفتن زمان ندارید اما اگر خواستید برای صرف ناهار، شام یا صبحانه به سمت این برج بروید می بایست حتما می بایست از قبل زمان رفتمان را رزرو نمایید.

هزینه ورود موزه:

۲۵ لیر ترکیه

ساعت بازدید برج دختر استانبول: 

روزهای شنبه و یکشنبه: ۱۰:۰۰- ۱۸:۴۵ | ۲۰:۱۵ – ۱۲:۳۰ بامداد 

سایر روزهای هفته: ۹:۱۵ – ۱۸:۴۵

آدرس: Salacak Mahallesi, Üsküdar, Istanbul, Turkey

برج دختر,Maiden's Tower,برج دختر استانبول در گذر زمان,رفتن به قلعه دختر استانبول,کافه برج دختر استانبول,برج دختر در ترکیه
برج دختر,Maiden’s Tower,برج دختر استانبول در گذر زمان,رفتن به قلعه دختر استانبول,کافه برج دختر استانبول,برج دختر در ترکیه

[toc]

برج دختر استانبول| Maiden's Tower- معرفی و جزییات کامل

امتیاز - 97%

97%

امتیاز

برج دختر استانبول یا “کیز کوله سی” یکی ازمعروفترین جاذبه های گردشگری استانبول می باشد. این برج مانند نیلوفر دریایی زیبا در بین آبهای آبی تنگه بسفر ، بی سر و صدا و تنها ، نظاره گر استانبول می باشد. برج دختر استانبول یکی از بناهای زیبا و دوست داشتنی در میان مردم شهر استانبول می باشد.

User Rating: 3.9 ( 2 votes)

طیب حسینی

روزی که تصمیم مهاجرت به کشور ترکیه-استانبول رو گرفتم،متاسفانه سایت و منبع کاملی برای پاسخگویی به سوالاتم نبود،وقتیکه سختی این راه رو چشیدم به خودم گفتم ای کاش کسی بدون در نظر داشتن منافع شخصی خودش،صادقانه من رو راهنمای میکرد....پش الان که راه و چاه مهاجرت و زندگی در ترکیه رو یاد گرفتم،خودم استانبول سرا رو ساختم..

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + شش =

دکمه بازگشت به بالا