دوره آموزش زبان ترکی با فیلم برای فارسی زبانان
دوره آموزش زبان ترکی با فیلم آموزشی برای فارسی زبانان و مهاجران ترکیه:
با توجه به اهمیت بسیار زیاد یادگیری زبان ترکی استانبولی برای عزیزانی که به ترکیه مهاجرت کردن و یا علاقه زیادی به زبان ترکی دارن،برنامه اندروید آموزش زبان ترکی استانبولی بصورت حرفه ای رو آماده کردیم و میتونید به صورت رایگان برنامه رو دانلود و از یادگیری ترکی استانبولی با ویدیو توسط استاد خصوصی لذت ببرید.
امروزه تب مهاجرت به ترکیه بسیار داغ شده است و عده ای قصد مهاجرت به این کشور را دارند. دلیل این امر رشد ترکیه در چند سال اخیر است مانند رشد اقتصادی و رشد در آموزش که باعث شده است برخی دانشگاه های ترکیه در بین صد دانشگاه برتر جهان جا باز کنند. برای مهاجرت به ترکیه فقط یاد گرفتن زبان انگلیسی کافی نیست چرا که با اینکه ترکیه کشوری توریستی محسوب می شود اما مردم این کشور به زبان انگلیسی مسلط نیستند و شما قطعا دچار مشکل می شوید. به همین منظور شما باید به زبان استانبولی نیز مسلط باشید. اگر شما فرصت نکردید که زبان ترکی را فرا بگیرید ناراحت نباشید زیرا دوره آموزشی زبان ترکی با فیلم آموزشی برای ایرانیان آماده شده و میتونید استفاده کنید.
برای دانلود دوره آموزشی زبان ترکی با فیلم روی دکمه زیر کلیک کرده و برنامه رو دریافت کنید👇👇
دانلود بهترین برنامه خودآموز زبان ترکی استانبولی
برای “دانلود دیکشنری ترکی فارسی برای گوشی اندروید” روی دکمه زیر کلیک کرده و برنامه رو دریافت کنید
دانلود دیکشنری آفلاین ترکی فارسی برای گوشی اندروید
ویژگی های برنامه اندروید آموزش زبان ترکی استانبولی بصورت حرفه ای و پیشرفته :
-
کاملا ویدیوای و با استاد خصوصی ترکی رو یادبگیرید.
تمامی دروس آموزش زبان ترکی استانبولی بصورت ویدیوای بوده و انگار سر کلاس آموزش ترکی حضور دارید،لذا با نصب و استفاده از این برنامه دیگه نیازی به ثبت نام و رفتن به کلاس یادگیری ترکی نخواهید داشت.
آموزش زبان ترکی بصورت کامل از پایه تا پیشرفته با فیلم:
-
خودآموز زبان ترکی استانبولی بدون نیاز به کلاس
-
آموزش مکالمه ترکی استانبولی
-
یادگیری سریع ترکی استانبولی
آموزش های اپلیکیشن یادگیری ترکی استانبولی به صورتی تنظیم شده که در سریع ترین زمان ممکن بتونید بر ترکی استانبولی تسلط پیدا کنید و ترکی صحبت کنید.
-
یادگیری آسان زبان ترکی فقط با استفاده از گوشی و تلفن همراه تون
💎 قابلیت های برنامه آموزش ترکی استانبولی (کاملترین آموزش ویدیوای) :
✅ یاد آوری مرور درس های آموزش ترکی
✅ اضافه شدن درس های جدید به برنامه
✅ تشویق کاربر یادگیری بیشتر درس ها
✅ فیلم آموزشی ترکی استانبولی (به زودی)
برای دانلود بهترین برنامه خودآموز زبان ترکی استانبولی روی دکمه زیر کلیک کرده و برنامه رو دریافت کنید👇👇
دانلود بهترین برنامه خودآموز زبان ترکی استانبولی
اپلیکشن آموزش زبان ترکی برای چه افرادی مناسب است؟
آیا شما جزء آن دسته از افراد هستید که تازه کار هستند و می خواهند در حداقل زمان مبانی اولیه زبان ترکی استانبولی را به صورت کاربردی و مفید بیاموزند، اما وقت آن را ندارند که در کلاس های زبان ترکی شرکت کنند؟ در این صورت انتخاب « آموزش زبان ترکی استانبولی بصورت حرفه ای و پیشرفته با گوشی اندروید» راه حل مناسب و درستی است .زیرا این دوره خودآموز به صورت خاص برای افراد مبتدی طراحی شده است. ما می خواهیم که در راه خودآموزی زبان ترکی به بهترین نحو به شما کمک کنیم . از این رو راهنمایی ها و توضیحات بسیار ساده ای را خواهید یافت که باعث یادگیری بهتر شما می شود.
آموزش گام به گام دروس زبان ترکی استانبولی:
امروزه اهمیت و نقش زبان در برقراری ارتباط بین ملل مختلف و همچنین سفر به دیگر کشورها بر کسی پوشیده نیست. اگرقصد سفر به کشور ترکیه را داریدتا از شهرهای مختلف و یا اماکن گردشگری آن دیدن کرده و یا از مراکز خرید رنگارنگ و متنوع آن خرید کنید ، حتمآ قبل از رفتن، زمانی را به تجدید معلومات خود در زمینه ی واژگان و اصطلاحات روزمره و ضروری زبان ترکی که قابل استفاده در هتل، هواپیما، حمل و نقل عمومی و… میباشند اختصاص دهید. اگر علاقمند به فراگیری کامل زبان ترکی هستید ، توصیه ما به شما استفاده از “برنامه اندروید آموزش زبان ترکی استانبولی”میباشد.
آموختن زبان شيرين تركي خيلي آسان است.
زبان تركي يكي از زبانهايي است كه علاوه بر ايران در چندين كشور دنيا از جمله تركيه, جمهوري آذربايجان, بيشتر جمهوري هاي قفقاز و حتي در چندين كشور اروپايي مانند آلمان, فرانسه و … به عنوان يكي از زبانهاي مطرح كاربرد دارد زيرا در آن كشورها تعداد زيادي ترك به عنوان اقليت قابل توجه زندگي مي كنند كه داراي حق و حقوق فرهنگي خود مي باشند.
علاوه بر آن با توجه به اينكه تمامي افعال زبان تركي از يك قاعده واحد تبعيت مي كنند و داراي ريشه هستند بنابراين هم ياد گرفتن آن آسان است و از سوي ديگر با يادگرفتن يك لهجه از زيان تركي قادر خواهيد بود با افرادي كه به لهجه هاي مختلف تركي صحبت مي كنند ارتباط برقرار كنيد.
بنابر اين در اين سايت آنچه كه براي يك شخص براي برقراري ارتباط و انجام امور روزمره به زبان تركي لازم است, در قالب درس هاي مختلف آورده خواهد شد. اميد كه در اين زمينه موفقيت هايي حاصل گردد.
یادگیری زبان ترکیه مانند پیدا کردن یک دوست خوبه، باید علاوه بر پیدا کردنش، بتونید همیشه اون را داشته باشید. چون زبان چیز بسیار فراری هست.پیشنهاد ما به افراد پر مشغله که وقت رفتن به کلاس را ندارند و از طرفی میخواهند که همیشه با زبان در تعامل باشند،«برنامه اندروید آموزش زبان ترکی استانبولی»است. سایت استانبول سرا محوریت آموزش های آن آموزش های تعاملی است. شما در هرکجا و هر زمان که بخواهید فقط با یک گوشی موبایل می توانید به«برنامه اندروید آموزش زبان ترکی استانبولی» ساعت از آموزش های سایت خودتون دسترسی داشته باشید.
بیش از ۷۰ میلیون نفر در دنیا به زبان ترکی صحبت میکنند که اغلب ساکن ترکیه و قبرس هستند. ترکیه مقصد جهانگردی و کاری بسیاری از ایرانیهاست. بنابراین عجیب نیست که زبان ترکی استانبولی در فهرست یادگرفتنیهایمان باشد. برای یادگیری زبان ترکی، فراگیری حروف الفبا شروع خوبی است. با دانستن الفبا بهراحتی میتوانید کلمات را بخوانید حتی اگر دقیقا متوجه معنای آنها نشوید. سپس قواعد دستوری پایهای و ساختار جملات را بیاموزید. مطمئن باشید با کمی تمرین میتوانید به زبان ترکی صحبت کنید.
اگر علاقهمند به سفر به کشور زیبای ترکیه هستید، آشنایی با امکان دیدنی ترکیه، استانبول و دیگر شهر های توریستی ترکیه کافی نیست. در ترکیه برخلاف هماننده دیگر کشور های توریستی به راحتی نمی توانید به زبان انگلیسی با مردم ارتباط برقرار کنید،پس آشنایی با چند کلمه ترکی استانبولی به شما در طول سفر با تور استانبول حتما کمک می کند تا خود را نزدیک تر به مردم ترکیه حس کنید. مردم کشور ترکیه بسیار خون گرم و مهربان اند،اما اگر بهزبان ترکی استانبولی صحبت کنید، مسلما صمیمانه تر مورد استقبال ترکیه ای هاقرارخواهید گرفت.
لذت سفر به هر کشور خارجی ارتباط برقرار کردن با زبان آن کشور است. در طول سفر به ترکیه، هنگام بازدید از امکان دیدنی ترکیه حتما کلمات پر کابرد و کلیدی ترکی استانبولی زیادی را خواهید شنید، در ادامه شما را با کلمات پر کاربرد ترکی استانبولی آشنا خواهیم کرد تا در طول سفر با تور ترکیه حس راحتی و آرامش بیشتری داسته باشید و از ارتباط برقرار کردن با مردم خونگرم ترکیه لذت ببرید.
به دوره ی جدید آموزش زبان ترکی استانبولی با «برنامه اندروید آموزش زبان ترکی استانبولی» خوش آمدید. از این که تصمیم گرفته اید ترکی استانبولی را با ما بیاموزید خرسندیم.
دوره آموزش زبان با«برنامه اندروید آموزش زبان ترکی استانبولی» برای چه افرادی مناسب است؟
آیا شما جزء آن دسته از افراد هستید که تازه کار هستند و می خواهند در حداقل زمان مبانی اولیه زبان ترکی استانبولی را به صورت کاربردی و مفید بیاموزند ، اما وقت آن را ندارند که در کلاس های زبان ترکی شرکت کنند؟ در این صورت انتخاب «برنامه اندروید آموزش زبان ترکی استانبولی» راه حل مناسب و درستی است.
زیرا این دوره خودآموز به صورت خاص برای افراد مبتدی طراحی شده است. ما می خواهیم که در راه خودآموزی زبان ترکی به بهترین روش به شما کمک کنیم . از این رو در این«برنامه اندروید آموزش زبان ترکی استانبولی» تذکرات ، راهنمایی ها و توضیحات بسیار ساده ای را خواهید یافت که باعث یادگیری بهتر شما می شود و در کنار آن تمرین های زیادی هم انجام خواهید داد.
برای دانلود دوره آموزشی زبان ترکی با فیلم روی دکمه زیر کلیک کرده و برنامه رو دریافت کنید👇👇
دانلود بهترین زبان خودآموز ترکی استانبولیوقتی شما این دوره را به پایان برسانید، قادر خواهید بود درباره موضوعات عمومی و موقعیت های روزمره و ساده منظور خود را به زبان ترکی بیان نمایید.
هدف و روش آموزشی«برنامه اندروید آموزش زبان ترکی استانبولی»:
در خودآموز«برنامه اندروید آموزش زبان ترکی استانبولی»روش آموزشی شفاف و جذابی برای زبان آموزان طراحی شده است. که منطبق با نیازها و توانیهای زبان آموز او را تا رسیدن به هدف کاملا برانگیخته و علاقمند به یادگیری نگه می دارد.
همچنین در این«برنامه اندروید آموزش زبان ترکی استانبولی»با کمک متدهای روانشناسی یادگیری و ابزارهای انگیزشی موجود در پکیج، زبان آموزان، نسبت به یادگیری زبان کاملا متعهد و مطمئن می شود. و باعث می شود که آنها بدانند که “چه چیزی یاد می گیرند؟” “چرا یاد می گیرند؟” و “چطور می توانند در هر موقعیتی از دانسته هایشان استفاده کنند؟”
درگیر کردن علایق زبان آموزان
خودآموز زبان«برنامه اندروید آموزش زبان ترکی استانبولی»محتوای سرفصل هایی با موضوعات شخصی، خانوادگی و اجتماعی است، که آموزش زبان را برای داوطلبان جذاب و کاربردی می کند. همچنین آنها را در جریان یادگیری علاقه مند نگه می دارد. به این ترتیب که این سرفصل ها بازتابی از علایق زبان آموزان و نیازهای اموزشی آنهاست و این به زبان آموزان این اطمینان را می دهد که همیشه در مورد هر موضوعی حرفی برای گفتن دارند.
مشارکت فعالانه زبان آموزان
در «برنامه اندروید آموزش زبان ترکی استانبولی» زبان آموزان را به مشارکت فعالانه در مسیر یادگیری زبان تشویق می کند، به طوری که زبان آموز مرتبا در معرض استفاده از دانش و تجربه ای که می آموزد، قرار می دهد. این دوره زبان آموز را هدایت می کند، که ساختار و قواعد را در متن کشف و درک کند.
در این دوره آموزشی:
مخاطب در پایان این فرادرس، امکان انجام مکالمه مقدماتی به زبان ترکی استانبولی و خواندن متون نوشته شده به زبان ترکی را خواهد داشت. همچنین، با واژگان روزمره و پرکاربرد، روش صرف و منفی کردن افعال و زمان های پایه در زبان ترکی، ساخت جملات پرسشی و بیان ساعت، تاریخ، اعداد و اعداد ترتیبی نیز آشنا خواهد شد.
از این رو برای کلیه افرادی که با این زبان هیچ گونه آشنایی قبلی ندارند، یا دارای دانش مقدماتی پیرامون آن هستند و یا به صورت پراکنده زبان ترکی را آموخته اند، مناسب خواهد بود. در این آموزش، طی«برنامه اندروید آموزش زبان ترکی استانبولی»مخاطب با موضوعات اساسی مورد نیاز برای یادگیری زبان ترکی آشنا می شود و تمرکز روی زبان ترکی استانبولی است.
ریشه زبانشناسی ترکی:
زبان ترکی مانند زبانهای فنلاندی و مجارستانی مربوط به شاخه زبانهای آلتایی از خانواده زبانهای اورال-آلتایی است. به زبانهای ترکی و مشابه آن زبانهای اغوز گفته میشود. به زبانهای ترکیهای، آذری، قزاق، قرقیزی، تاتار، ترکمنی، ازبکی و بسیاری از زبانهایی که در بالکان تا آسیای مرکزی و شما غربی چین و جنوب سیبری صحبت میشود زبانهای اغوز میگویند.زبان های ترکی که جمعیت گویش وران آن ها بیش از ۱۷۰ میلیون نفر است.
زبان «ترکی آذربایجانی»، که به آن «آذربایجان تورکجه سی» گفته می شود، توسط آذربایجانی ها که از اقوام ترک زبان هستند و بیشتر در آذربایجان ایران، جمهوری آذربایجان و برخی از استان های ترکیه، گرجستان و روسیه (داغستان) سکونت دارند، تکلم می شود. ترکی آذربایجانی با ترکی استانبولی متفاوت، اما بسیار نزدیک به آن است، یعنی دقیقا مانند تفاوت و شباهت گویش های مختلف زبان فارسی در مناطق مختلف ایران هستند.
در ایران، استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، همدان، مرکزی و قزوین از اصلی ترین استان هایی هستند که زبان ترکی آذربایجانی در آن ها تکلم می شود. در حال حاضر در ایران، مانند زبان فارسی، از خط و الفبای عربی برای نگارش زبان ترکی آذربایجانی استفاده می شود و در کشورهایی مانند ترکیه و جمهوری آذربایجان استفاده از خط و الفبای لاتین رایج است. در این فرادرس، به بررسی هر دو شیوه نگارش پرداخته شده است.
تاریخ زبان ترکیهای:
تاریخ زبان ترکیهای به سه دسته تقسیم میشود:
ترکی قدیمی (از قرن هفتم تا سیزدهم)
ترکی میانه (از قرن سیزدهم تا بیستم)
ترکی جدید که از قرن بیستم به بعد در کشور ترکیه صحبت میشود.
در زمان امپراطوری عثمانی، زبان عربی و فارسی وارد زبان ترکی میشوند و تقریبا ۸۸ درصد واژههای زبان ترکی ترکیبی از فارسی و عربی میشود. به این زبان ترکی عثمانی گفته میشد که زبان تحصیلکردهها، دربار و سطح بالای جامعه بود. زبان ترکی اصیل زبان کوچه بازاری تعبیر میشد که تنها مردم عامی به آن صحبت میکردند. ترکی عثمانی در آن زمان به رسمالخط فارسی نوشته میشد.
در سال ۱۹۲۸ جنبش زبان به وسیله کمال آتاتورک رخ میدهد و طی آن رسمالخط ترکی از فارسی به لاتین تغییر مییابد و واژههای ترکی جایگزین واژههای عربی و فارسی میشود.برخی از واژههای منسوخ ترکی باز میگردند و برخی واژهها جدید ساخته میشوند.
سه ترفند برای یادگیری زبان ترکی:
یادگیری زبان با «برنامه اندروید آموزش زبان ترکی استانبولی» یکی از جذاب ترین کارهایی است که هر کس می تواند انجام بدهد. یادگیری یک زبان خارجی شما را قادر می سازد تا با پیچیدگی های ارتباطات انسانی آشنا شوید و به شما این امکان را می دهد تا با مردم و فرهنگ کشورهای دوردست ارتباط برقرار کنید.با این حال، باید این واقعیت را هم پذیرفت که مواجه شدن با حجم زیادی از مطالب درسی، می تواند یادگیری را به تجربه ای سخت و ناامیدکننده تبدیل کند. در ادامه با سه ترفند یادگیری زبان ترکی آشنا شوید.
دید مثبت داشته باشید:
برای اشتباه کردن آماده باشید، جنبه اشتباه کردن داشته باشید. برای اینکه کلمات جدید را به حافظه بلند مدت خود منتقل کنید، معمولا هفت بار کلمه ای را یاد می گیرید و باز معنی آن را فراموش می کنید. به همین دلیل صبور و ثابت قدم باشید و انتظار نداشته باشید بعد از چند ساعت ترکی استانبولی را روان صحبت کنید.
یادگیری زبان ترکی استانبولی یا هر زبان خارجی لذتی است که به تاخیر افتاده است و اگر کمی صبر و استقامت داشته باشید، روزی متوجه می شوید که در حال ارتباط برقرار کردن با این زبان هستید؛ و آن زمان احساس موفقیتی دارید که شبیه به هیچ حس دیگری نیست. اگر این چالش را بپذیرید، دیدگاه بهتری در رابطه با یادگیری زبان ترکی استانبولی (یا هر زبان خارجی دیگر) خواهید داشت.
از شبکه عصبی مغزتان بهتر استفاده کنید:
از فرآیند های روانشناختی طبیعی مغزتان برای جاسازی و به خاطر سپردن زبان ترکی استانبولی در حافظه تان استفاده کنید. یعنی هر زمان ایده یا کلمه جدیدی به ذهنتان رسید، آن را با هر ایده یا کلمه ای که از قبل در حافظه داشته اید، ارتباط بدهید.
هر چه کلمات مضحک و عامیانه تر باشد، راحت تر در خاطرتان می ماند. می دانم این ایده احمقانه به نظر می رسد؛ وقتی تصمیم گرفتم این ایده را عملی کنم تا به حافظه کمک کند، نظریه ام را رد کردم چرا که ذهن پر از اطلاعات بی ربط و در هم بر هم می شد. با این حال، بعدها فهمیدم استفاده از آنچه که از قبل می دانیم، ارتباطات عصبی مغز را تقویت می کند. ارتباطات، نه تنها ذهن را آشفته نمی کنند، بلکه برعکس، ذهن را تقویت می کنند.
یادگیری زبان ترکی استانبولی را به یک سرگرمی تبدیل کنید:
تقریبا همه تا حدی روش های یادگیری بهتر زبان خارجی را می دانند و کم و بیش از آن ها استفاده می کنند. با اینکه یادگیری زبان در همه جای دنیا با نیات و اهداف مثبت اتفاق می افتد؛ اما یادگیری تدریجی و عمل کردن به همه این دستورات سخت تر از چیزی است که به نظر می رسد.
راه حل این مشکل این است که یادگیری زبان ترکی استانبولی یا هر زبان دیگری را به یک سرگرمی و تفریح تبدیل کنید. اگر یادگیری زبان خارجی به صورت عادت باشد و هر روز در ساعت مشخصی اتفاق بیافتد، راحت تر است. مثلا می شود صبح ها هنگام صرف صبحانه، ده دقیقه ترکی استانبولی تمرین کرد؛ یا در راه رفتن به دانشگاه یا محل کار به چند موزیک ترکی گوش داد. این کارها بعد از مدتی به عادت تبدیل می شود.
داشتن اهداف مشخص یعنی اینکه بگویید روزانه یک تمرین ترکی استانبولی حل می کنم و این هدف از اینکه بگویید «بیشتر مطالعه می کنم» دست یافتنی تر و منطقی تر است.
یکی دیگر از راه های اصلی و مهم برای اینکه در یادگیری زبان ترکی استانبولی مشوق خودتان باشید، این است که همه چیز فراهم باشد و راحت به منابعی که می خواهید دسترسی داشته باشید. گوشی همیشه دم دستتان باشد و زمانی که منتظر هستید تا کتری جوش بیاید.
مسائلی که گفتیم باید به عادت تبدیل شود، اشتباها به حواس پرتی تبدیل می شوند و شما را از یادگیری باز می دارند، باید موانع را از سر راه بردارید. مثلا اگر موزیک گوش دادن در راه رفتن به محل کار حواس شما را پرت می کند، احتمالا باید اپلیکیشن موزیکتان را حذف کنید.
امیدواریم نکاتی که در این مقاله گفته شد، بتواند عادت های یادگیری را در شما شکوفا کند و تاثیر بلندمدت روی یادگیری شما داشته باشد.
ساختار زبانی:
مانند همه زبانهای ترکی، زبان ترکی استانبولی زبانی پیوندی یا چسبانشی محسوب میشود، یعنی نقشهای دستوری با اضافه کردن پسوند به ریشه اسمی یا فعلی مشخص میشوند. پسوندهای اسمی شمار اسم را تعیین میکنند. در ادامه با برخی از مشخصههای دستوری این زبان آشنا میشویم:
جنسیت: زبان ترکیهای مانند فارسی جنسیت ندارد و ضمیر سوم شخص مفرد نیز مانند فارسی برای مونث و مذکر یکسان به کار میرود.
حالات دستوری: اسامی شش حالت دستوری دارند: اسمی، ملکی، مفعولی مستقیم، مفعولی غیرمستقیم، مکانی و مفعول به. هر کدام از این حالات با پسوند خاصی که به ریشه اسم متصل میشود نشان داده میشود.
صرف فعل: افعال در ترکیهای مانند زبان فارسی در حالت و شمار با فاعل خود تطبیق دارند و صرف میشوند. ساختار فعل در زبان ترکی به این شکل است: ریشه فعل + نشانه زمانساز + پسوند فاعلی.
حرف تعریف: در زبان ترکیهای مانند فارسی حرف تعریف معین وجود ندارد و عدد “یک” به عنوان حرف تعریف نامعین به کار میرود.
ساختار جمله: ساختار جمله در زبان ترکیهای مشابه فارسی فاعل، مفعول و فعل است اما به دلیل داشتن حالتهای دستوری مختلف، جایگاه واژهها تا حدی قابل تغییر است.
حرف اضافه: حرف اضافه در زبان ترکیهای برخلاف زبان فارسی معمولا بعد از اسم و به صورت پسوند میآید.
حالت منفی و سوالی: منفی کردن در زبان ترکیهای به دو صورت انجام میگیرد: برای جملات اسنادی، با استفاده از فعل کمکی değil انجام میشود.
این فعل کمکی که مانند سایر فعلها صرف میشود و بعد از مسند قرار میگیرد. برای جملاتی که فعل اصلی دارند به انتهای فعل پسوند –me اضافه میشود. پسوند –me برای سوالات بله/خیر نیز به کار میرود.
برای سوالات معمولی از واژههای پرسشی استفاده میشود با این تفاوت که جای سایر واژههای جمله عوض نمیشود، فقط واژهای که جواب است حذف شده و به جای آن واژه پرسشی مناسب جایگزین میشود.
تطبیق آوایی: زبان ترکی استانبولی مانند سایر زبانهای ترکی تطبیق آوایی دارد، به این معنی که آوای حروف صدادار در پسوندها باید با آوای حروف صدادار واژهها یکسان باشند، مثلا اگر ریشه واژه حرف صدادار گرد داشته باشد پسوندی که به آن متصل میشود نیز باید حروف صدادار گرد داشته باشد. آواهای صدادار در واژهها نیز باید با هم یکسان باشند، یعنی اگر یکی از آواها بلند است سایر آواهای واژه نیز باید بلند باشند.
تکیه: تکیه روی واژهها در حالت تکواژهای روی هجای آخر واژههاست اما در جمله تکیه واژهها (به خصوص فعلها) تغییر میکند.
زبان ترکیه استانبولی ۸ حرف صدادار و ۲۱ حرف بیصدا دارد. امروزه ۷۱ میلیون نفر زبان مادریشان ترکیهای است و حدود ۱۷ میلیون نفر زبان ترکیهای را به عنوان زبان دوم صحبت میکنند.
آموختن زبان ترکیه استانبولی به دلیل تشابهات واژگانی و دستوری زیاد برای فارسیزبانان کاری نسبتا ساده است.
در این مقاله شما را با یادگیری زبان ترکی استانبولی در ۳ گام کاربردی آشنا خواهیم کرد.
گام اول: برای یادگیری زبان ترکی استانبولی ابتدا الفبا را خیلی خوب یاد بگیرید
۱. بیشتر حروف الفبای ترکی مانند حروف الفبای انگلیسی تلفظ میشوند
الفبای ترکی نمونهای از الفبای انگلیسی را بهکار میگیرد که تنها ۳ حرف q، w و x را ندارد. بهجز چند استثنا، باقی حروف تلفظی مشابه حروف زبان انگلیسی دارند. در ترکی:
-
حرف c صدای ج دارد.
-
حرف g صدای گ دارد.
-
حرف j صدای ژ دارد.
-
حرف r معمولا صدای ر میدهد اما بسته به جایگاهش در کلمه ممکن است صدای متفاوتی داشته باشد.
-
حرف y صدای ی (مانند یارانه) دارد.
۲. تلفظ درست حروف صدادار را تمرین کنید
تلفظ حروف صدادار ترکی با تلفظ حروف انگلیسی تفاوت دارد. همچنین هر حرف صدادار تنها یک صدا دارد:
-
حرف a صدایی مانند u در sun دارد.
-
حرف e صدایی مانند e در egg دارد.
-
حرف i صدایی مانند i در internet دارد. فراموش نکنید در الفبای زبان ترکی حرف بزرگ i هم نقطه دارد (İ).
-
حرف o صدایی مانند o در orange دارد.
-
حرف u صدایی مانند oo در book دارد.
۳. تلفظ حروفی را که ويژهی الفبای ترکی هستند یاد بگیرید
۶ حرف از الفبای زبان ترکی ازجمله ۳ حرف بیصدای ç، ǧ، ş و ۳ حرف صدادار ı، ö و ü در الفبای انگلیسی وجود ندارند:
-
حرف ǧ حالت ملایم g است و صدایی مانند ع یا همزه دارد. همیشه پس از یک حرف صدادار میآید. اگر پس از a، o، u یا ı بیاید، این صداها کشدار میشوند و اگر پس از e، i، ö یا ü بیاید صدای ی در یارانه میدهد.
-
حرف ç صدای چ دارد.
-
حرف ş صدای ش دارد.
-
حرف ı صدایی مانند i در cousin دارد.
-
حرف ö صدایی مانند ure در cure دارد.
-
حرف ü صدایی مانند u در cute دارد.
۴. حروف صدادار را در ۳ دستهی جلو یا عقب، باز یا بسته و گرد یا غیرگرد طبقهبندی کنید
هماهنگی حروف صدادار که بخشی اساسی در زبان ترکی است، بر ۳ اصل استوار است. هر یک توضیح میدهد که چگونه با استفاده از زبان و دهان صدای درست را خلق کنید.
-
بسته به اینکه دهانتان را گرد میکنید یا نه، حروف صدادار به دو دسته گرد و غیرگرد تقسیم میشوند. e، i، a و ı غیرگرد و o، ö، ü و u گرد هستند.
-
بسته به اینکه زبانتان را کجای دهان میگذارید، حروف صدادار به دو دستهی جلویی و عقبی تقسیم میشوند. e، i، ö و ü حروف صدادار جلویی و a، o، u و ı حروف صدادار عقبی هستند.
-
بسته به اینکه چقدر فضای خالی بین زبان و کامتان باقی میمانند، حروف صدادار به دو دستهی باز و بسته تقسیم میشوند. e، a، o و ö حروف صدادار باز، و i، u، ü و ı حروف صدادار بسته هستند.
۵. از â، î و û برای تشخیص کلمههایی که دیکتهی یکسانی دارند، استفاده کنید
در یادگیری زبان ترکی استانبولی دقت کنید که ترکی کلمههای بسیاری را از دیگر زبانها بهویژه عربی وام گرفته است. اگر این کلمهها دیکتهای مشابه کلمهای دیگر در زبان ترکی داشته باشند، از این حروف استفاده میشود. بهطور مثال kar بهمعنی برف است اما kâr بهمعنی سود.
گام دوم: قواعد دستوری پایه و ساختار جمله را یاد بگیرید
۱. از پسوند و ضمیر برای بیان مفهوم بودن (مشابه to be انگلیسی) استفاده کنید
در زبان ترکی هیچ فعلی که معادل «بودن» باشد، وجود ندارد! برای اینکار باید «پسوند شخصی» مناسب را که همخوان با ضمیر فاعلی انتخاب میشود، بهکار ببرید. برای اول و دومشخص مفرد، اول و دومشخص جمع و سومشخص جمع، ۵ پسوند وجود دارد. سومشخص مفرد پسوندی ندارد.
اولشخص مفرد: Ben öğretmenim (من معلم هستم).
دومشخص مفرد: Sen öğretmensin (تو معلم هستی).
اولشخص جمع: Biz öğretmeniz (ما معلم هستیم).
دومشخص جمع: Siz öğretmensiniz (شما معلم هستید). مانند بسیاری از زبانهای اروپایی، این حالت برای مخاطبقراردادن محترمانه هم بهکار میرود.
سومشخص جمع: Onlar öğretmenler (آنها معلم هستند).
۲. درصورت استفاده از پسوند شخصی، ضمیر آغازین را حذف کنید
هر ضمیری پسوند ویژهی خودش را دارد. بنابراین با استفاده از هر پسوند، ضمیر ویژهی آن قابلتشخیص است. بههمین دلیل برای جلوگیری از تکرار معمولا ضمیر آغازین حذف میشود.
مثلا کافی است بگویید öğretmenim (معلم هستم).
۳. با افزودن پسوند، ویژگی دستوری کلمهی اصلی را تغییر بدهید
در زبان ترکی میتوانید به کلمات پسوندهای گوناگون اضافه کنید. این پسوندها بیانکنندهی حالت، نفی، مجهولبودن، جمعبودن، مالکیت، سؤالیبودن و بسیاری ویژگیهای دیگر هستند. شاید افزودن این پسوندها به کلمهی اصلی باعث شود آنها طولانی و دشوار بهنظر برسند اما اگر چگونگی تجزیه و جداسازی آنها را بدانید، هیچ جای نگرانی نیست.
-
در زبان ترکی کلمههای طولانی ترکیبی از واژههای جدا نیستند بلکه ترکیبی از کلمهی ریشهای و پسوندهای مختلف هستند که معنای جدید به کلمه اضافه میکنند.
-
بهطور مثال اگر به کلمهی ev (خانه) چند پسوند اضافه و آن را به evimdekilerden تبدیل کنید، معنی «بعضی از آنهایی که در خانهام هستند» میدهد.
۴. پسوند صدادار باید با حرف صدادار پایانی کلمهی اصلی هماهنگ باشد
در یادگیری زبان ترکی استانبولی دقت کنید که حروف صدادار پسوندها و حرف پایانی کلمهی اصلی باید همطبقه (بر مبنای ۳ دستهبندی که پیشتر معرفی کردیم) باشند. هدف این است که هنگام تلفظ کمترین حرکت دهانی را داشته باشیم! اینگونه کلمات و جملهها سادهتر بیان میشوند.
-
پسوند siz– بهمعنی «بی» (بدونِ) را در نظر بگیرید. اگر بخواهید بگویید بیگوشت، siz– را به et (گوشت) اضافه میکنید: etsiz. حال اگر بخواهید بگویید بینمک، باید پسوند اصلاحشدهی همخوان را به کلمهی tuz(نمک) اضافه کنید: tuzsuz.
-
در مثالی دیگر پسوند ler- و lar- را درنظر بگیرید که علامت جمع هستند. انتخاب یکی از این دو بر اساس حرف آخر کلمهی اصلی انجام میشود: Gözler (چشمها)، telefonlar (تلفنها).
نگذارید اصل همخوانی صداها، دستپاچهتان کند. جای نگرانی نیست چون حتی اگر حرف و درنتیجه پسوند اشتباه را استفاده کنید، باز هم دیگران متوجه حرفتان میشوند. هرگاه تردید داشتید، گزینهای را انتخاب کنید که تلفظش سادهتر است.
۵. درصورت تغییر تلفظ، حرف بیصدای پایانی را تغییر بدهید
گاهی افزودن پسوند به کلمه، باعث تغییر تلفظ کلمهی ترکیبی جدید میشود. این کار برای سادهتر کردن تلفظ انجام میشود. همانطور که گفتیم زبان ترکی همانطور که تلفظ میشود، نوشته میشود. پس درصورت تغییر تلفظ باید دیکته کلمهها را هم اصلاح کنید.
-
درحالتی که با افزودن پسوند به کلمه، حرف بیصدا بین حروف صدادار قرار بگیرد باید این تغییرات را انجام دهید: p به b، ç به c، t به d، k به g یا ğ.
-
بهطور مثال کلمه kitap با افزودن پسوند im- به Benim kitabım (کتاب من) تغییر میکند.
-
اگر کلمهی اصلی تکبخشی باشد، معمولا حرف بیصدای پایانی تغییر نمیکند. حروف بیصدا در کلمههایی که از زبانهای دیگر وارد زبان ترکی شدهاند، هیچوقت تغییر نمیکنند.
۶. فعل را در پایان جملهها قرار دهید
ساختار جمله در زبان ترکی «فاعل + مفعول + فعل» است. مثلا اگر بخواهید بگویید «پسر توپ را برای سگ انداخت» در ترکی باید بگویید «oğlan topu köpeğe attı».
گام سوم: در این مرحله از آموزش زبان ترکی استانبولی، خود را در معرض زبان ترکی قرار بدهید
۱. به آهنگهای ترکی گوش دهید
زبان ترکی از حروف صدادار همخوان استفاده میکند. در هنگام یادگیری زبان ترکی استانبولی گوشدادن به آهنگهای ترکی باعث میشود گوشتان با روانی و آهنگین بودن این زبان آشنا شود. با شنیدن، توانایی درک و تلفظ شما تقویت میشود.
میتوانید به آرشیو رایگان freemusicarchive مراجعه و آهنگهای ترکی را دانلود کنید.
۲. کتابهای کودکان را بخوانید
در هنگام یادگیری زبان ترکی استانبولی میتوانید از کتابهای کودکان کمک بگیرید. کتابهای کودکان شامل واژههای ساده و جملههای روان، به نوآموزان در خواندن کمک میکند. عکسهای کتاب به شما کمک میکنند معنی کلمههای ناآشنا را بهتر بفهمید.
-
میتوانید برخی داستانهای کودکان را بهطور رایگان از digitalbookindex دانلود کنید.
-
اگر طرفدار هری پاتر هستید، میتوانید ترجمهی ترکی آن را بخرید. چون کتابها به تدریج دشوارتر میشوند، میتوانید هم از داستان لذت ببرید و هم بخوانید و یاد بگیرید.
۳. اخبار را دنبال کنید
برای یادگیری زبان ترکی استانبولی میتوانید از اخبار کمک بگیرید. سایتهای مختلف مقالهها و اخبار مربوط به رخدادهای جاری ترکیه را ارائه میکنند. این مقالهها بخشی از شرایط اجتماعی و سیاسی ترکیه را برایتان آشکار میکنند و همزمان مهارت شنیدن و خواندن را تقویت میکنند.
با مراجعه به gazeteler میتوانید لینک مربوط به روزنامهها و سایتهای خبری و ورزشی را پیدا کنید.
۴. در شبکههای اجتماعی، گروهها و انجمنهای ترکزبان بگردید.
دانلود آموزش زبان ترکی استانبولی«برنامه اندروید آموزش زبان ترکی استانبولی»:
اگر از آن دسته از زبانآموزانی هستید که کلاسهای گروهی را تجربه کردهاید، رفتوآمد در مسیرهای پرترافیک، کلاسهای پرجمعیت، همسطح نبودن و عدم هماهنگی به لحاظ علمی و از همه مهمتر، قرار گرفتن در معرض اشتباهات دیگر زبانآموزان (چه گرامری و چه تلفظی) از مشکلاتی است که به خوبی از آنها آگاه هستید. به همهی اینها، تدریس منابع قدیمی و خستهکننده و مقرون به صرفه نبودن کلاسهای خصوصی را هم اگر اضافه کنید، مجموعهی دلایل شما برای به تعویق افتادن پروسهی یادگیری زبان ترکی استانبولی، کامل میشود.
اما در “برنامه اندروید آموزش زبان ترکی استانبولی“، تمامی شرایط مهیا شده تا این روند، با کیفیت و سرعت هرچه تمامتر، به سرانجام برسد.
در این دوره، زبانآموز، تنها به تماشای یک فیلم آموزشی نمیپردازد. این دورهها به گونهای طراحی شده که کاربر، خود را در محیطی کاملا شبیه محیط کلاس احساس میکند و به مطالب آموزشی متنوع و جذاب، از تمرین و آموزش دسترسی دارد.
علاقه مندان به یادگیری این زبان می توانند هر شب هنگام خواب و حتی در طول روز به هنگام استراحت، کار، رانندگی و … یک درس را به صورت مکرر گوش داده و تمرین نمایند. در پایان این دوره ، شما لغات و جملات مورد نیاز و پرکاربرد این زبان را فرا خواهید گرفت.
برای دانلود دوره آموزشی زبان ترکی با فیلم روی دکمه زیر کلیک کرده و برنامه رو دریافت کنید👇👇
دانلود بهترین برنامه خودآموز زبان ترکی استانبولی
برای “دانلود دیکشنری ترکی فارسی برای گوشی اندروید” روی دکمه زیر کلیک کرده و برنامه رو دریافت کنید👇👇
دانلود دیکشنری آفلاین ترکی فارسی برای گوشی اندرویدسخن آخر:
در آخر توصیه میکنیم که اگر راهی ترکیه و شهر استانبول هستید مطالب معروفترین محله های استانبول را از دست ندهید که بیشک راهنمای خوبی برایتان خواهد بود.
دیدنی های شهر استانبول – ترکیهو اگر از مطالب سایت استانبول سرا استفاده کافی رو بردید خوشحال میشیم در قسمت پایین به این مطلب با کلیک بر روی ۵ستاره امتیاز دهید
دوره آموزش زبان ترکی با فیلم آموزشی برای فارسی زبانان و مهاجران ترکیه
امتیاز - 92%
92%
امتیاز
با توجه به اهمیت بسیار زیاد یادگیری زبان ترکی استانبولی برای عزیزانی که به ترکیه مهاجرت کردن و یا علاقه زیادی به زبان ترکی دارن،برنامه اندروید آموزش زبان ترکی استانبولی بصورت حرفه ای رو آماده کردیم و میتونید به رایگان برنامه رو دانلود از یادگیری ترکی استانبولی با ویدیو توسط استاد خصوصی لذت ببرید.