نان سیمیت:معروفترین خوراکی خیابانی ترکیه
نان سیمی ترکیهای “Simit“ است که بافت نسبتاً خشکی د ارد. د ر خیابانهای استانبول آن را روی چرخدستیها میفروشند و رهگذران برای یک میان وعده سبک یا حتی وعده غذایی آن را میخرند و گاهی با پنیر میخورند. روی این نان یک نوع ملاس یا شیره غلیظ میمالند و سپس آن را در کنجد فرو میبرند و در تنور میپزند. ما در ادامه برایتان دستور سیمیتهایی نرم و مطبوع ذائقه ایرانی را آوردهایم. این نان برای صبحانه و عصرانه مناسب است.

غذای خیابانی یکی از جذابیتهای استانبول است. خیابان پر رفت و آمدی را پیدا نمیکنید که در آن کیوسکهای فروش خوراکی نباشد.اگر تا به حال به ترکیه و شهرهای مختلف مثل استانبول سفر کرده باشید حتما متوجه تنوع نان های ترکی شده اید.

در سرتاسر ترکیه انواع مختلفی از نان وجود دارد که بسیار خوشمزه هستند و از نان اکمک که نان صبحانه است گرفته تا نان های مختلف که به عنوان غذای اصلی هم خورده می شود متغیر هستند. هر شهر و روستای ترکیه نان مخصوص به خود را دارد که گزیده ای از بهترین و معروف ترین نان های ترکیه را می توانید در شهرهایی مثل استانبول امتحان کنید.
ویدیوی نمایشی نان سیمیت ترکیهای “Simit“رو از اینجا در سایت استانبول سرا ببینید👇👇
آیا تا به حال معروفترین خوراکی خیابانی استانبول را امتحان کردهاید؟
شما هیچ وقت در استانبول برای مدت طولانی گرسنه نمیمانید، چون تعداد زیادی فروشنده در خیابانهای این شهر هستند که سیمیت میفروشند. این فروشندهها که در زبان محلی به آنها سیمیتچی (Simitçi) میگویند، در هر گوشه از شهر یافت میشوند. محبوبیت سیمیت در استانبول به اندازهای است که تصور میکنید هر عابر پیاده در این شهر، یک سیمیت در یک دست و یک لیوانِ کوچکِ چای در دست دیگرش دارد.

نان سیمیت, که به خاطر ظاهر زیبا و قابل توجهش بیش از بقیه نان ها شهرت پیدا کرد است. این نان پیچ پیچی و کنجدی یکی از معروف ترین نان های ترکیه است و در سفر به این کشور و شهرهایی مثل استانبول در تمام خیابان ها می توانید دکه ها و اغذیه فروشی های سیاری را ببینید که این نان ها را به صورت داغ و تازه می فروشند.
البته طرز تهیه سیمیت در هر منطقه و شهری کمی متفاوت است. به طور مثال در شهر ازمیر این نان گِورک نامیده می شود که به معنای ترد و کریسپی است و شباهت بسیار زیادی به سیمیت رایج در استانبول دارد. با این حال، نان سیمیت در آنکارا کوچک تر و تردتر و برشته است. ظاهرا و بر اساس شنیده ها و نوشته ها، نان سیمیت از سال ۱۵۲۵ تا به امروز در شهر استانبول وجود داشته و مصرف می شده است.

هرشهر یا کشوری دارای نان های خوشمزه و خوشطعم است که تنها مخصوص آن شهر یا کشور می باشد و طعم مختص به خودش را دارد. نان شیرمال٬ سنگکگ٬ بربری٬ کلانه و ساج تنها مخصوص ایران است و هیچ کجای دنیا نمی توانید پیدا کنید.
نان در فرهنگ ترکی:
در ترکیه هیچ وقت غذاها بدون نان خورده نمی شود و همیشه نان در کنار غذا و روی سفره وجود دارد. در واقع، نان بخشی مهم از فرهنگ غذایی مردمان ترک است . نان به عنوان غذایی دهقانی در نظر گرفته می شود که پخت و تهیه آن بسیار ساده و سریع است، آماده کردنش ارزان است و بسیار سیرکننده و شکم پرکن است!

با این حال، در ترکیه نان برای همه اقشار مردم، فقیر و ثروتمند مهم و ضرری است. در مورد اهمیت نان همین بس که دور ریختن و زمین انداختن نان نوعی توهین و بی احترامی محسوب می شود (مثل ما ایرانی ها). ثروتمندان ترک این اعتقاد را دارند که هیچ وقت نباید نان را دور بریزید، چون ممکن روزی فقیر شوید و به آن نان احتیاج داشته باشید. در ترکیه ممکن است این جمله را بارها از زبان مردم محلی بشنوید که: «من ترک هستم و باید نان بخورم!» یا «معلومه که نان می خواهم، من یک ترکم!»
شیوه های پخت نان در ترکیه:
به طور کلی اگر بخواهیم در مورد نان های سنتی ترکیه صحبت کنیم باید بگوییم که دو نوع نان در ترکیه وجود دارد:
-
نان هایی که با استفاده از مخمر تهیه می شود و به همین دلیل کمی پفدار و حجیم هستند.
-
نان هایی که بدون مخمر تهیه می شوند و مسطح و نازک هستند.
خمیرهای مختلف که از گندم، جو، آردهای دیگر و دانه و کنجد و … تهیه می شود با استفاده از وردنه (معمولا چوبی) به ضخامت و اندازه مناسب می رسند. اندازه، ابعاد و ضخامت نان های ترکی بسیار مهم و دقیق است و به همین دلیل، وردنه نقش مهمی در فرآیند پخت نان های ترکی دارد.
پس از تهیه خمیر، نوبت به تفاوت در پخت نان های مختلف می رسیم. برخی از نان ها مثل اغلب نان های غربی، داخل قالب و در فر پخته می شود. اما اکثر نان های سنتی ترکیه روی سینی گرد و فلزی به نان ساج پخته می شود که در ایران هم استفاده می شود. خمیر نان با استفاده از وردنه یا دست پهن و نازک می شود و بعد روی ساجی که روی آتش یا ذغال قرار گرفته پخته می شود. شیوه دیگری که برای پخت نان های سنتی ترکیه استفاده می شود تنور سنتی است. تنور ترکی اصالتا روشی برای پخت نان در روستاهاست و با استفاده از هیزم روشن می شده است. اما امروزه مدل های جدیدتر و مدرن تر تنور هم وجود دارد که در شهرها برای پخت نان از آن استفاده می شود.

تاریخچه سیمیت:
سیمیت معروفترین نان حلقوی در ترکیه است که پیشینه بسیار دور و درازی دارد و پیدایش آن به زمان سلطه امپراطوری عثمانی و قرن ۱۵ میلادی بازمیگردد. در آن زمان، سیمیت هم در سفره سلطان و هم در دستان کارگران جایگاه مخصوص خود را داشته است.

سیمیت در فرهنگ ترکیه به عنوان یک پیشکش ارزشمند محسوب میشده است، طوری که در ماه رمضان، سلطان به عنوان افطار به سربازان محافظ خود سیمیت هدیه میداده است.

جذابیت سیمیت برای گردشگران به اندازهای بوده است که در سال ۱۹۰۶، واوریک گوبل (Wawrick Goble) تصویرگر بریتانیایی در سفر خود به ترکیه، اثری از یک سیمیتفروش (Simitçi) را به تصویر کشیده است.
مقرون بصرفه بودن و دسترسی آسان به سیمیت، آن را به یک غذای محبوب تبدیل کرده است. در استانبول، سیمیت را میتوان از نانواییها، دکهها و چرخدستیها و یا حتی از دستفروشانی که آن را در سینیهای بزرگی روی سرشان قرار دادهاند خریداری کرد و دسترسی به آن کار چندان سختی نیست.

طرز تهیه نان سیمیت ترکیه:
نان سیمیت یکی از بهترین ها خوشمزه های ترکیه است که اگر شما یکبار هم به ترکیه سفر کرده باشید و سیمیت ترکیه را امتحان کرده باشید٬ علاقمندید که چندین و چندبار طعم این نان را امتحان کنید. اما اگر دسترسی به این خوشمزه ندارید پیشنهاد میکنم طرز تهیه این نان را یاد بگیرید.موادی که برای این نان لازم است که استفاده کنید٬ ترکیبی از شیر٬ شکر٬ مایه خمیر٬ روغن مایه٬ نمک٬ آرد٬ شیر انگور یا شیر خرما٬ آب رقیق شده و تخم کنجد و سیاه دانه است.
ویدیوی نمایشی طرز تهیه نان سیمی ترکیهای “Simit“رو از اینجا در سایت استانبول سرا ببینید👇👇
سیمیت یکی از خوشمزه ترین و معروف ترین نان های کشور ترکیه است که طرفداران بسیاری دارد. با دستور زیر به آسانی نان سیمیت را در منزل تان درست کنید.
مواد لازم برای تهیه سیمیت :
شیر |
۲۰۰ گرم |
شکر |
۵ قاشق سوپخوری |
مایه خمیر |
۱ قاشق سوپخوری |
روغن مایع |
۱۰۰ گرم |
نمک |
۱/۲ قاشق چایخوری |
آرد |
۵۰۰ گرم |
مواد لازم برای رومال :
شیره انگور یا شیره خرما |
۲ قاشق سوپخوری |
آب برای رقیق کردن شیره |
۲ تا ۳ قاشق |
تخم کنجد و سیاه دانه |
به میزان لازم |
همان طور که گفتیم، سیمیت نوعی نان حلقهای است که رویه آن تُرد و داخل آن نرم است و خمیر، کنجد و ملاس یا شیره انگور که در زبان محلی به آن Pekmez میگویند، مواد اصلی آن را تشکیل میدهند. برای تهیه سیمیت، ابتدا از آرد سفید، آب، نمک و مخمر، خمیر درست میکنند و آن را به شکل یک حلقه درمیآورند. سپس خمیر را به ملاس انگور آغشته میکنند و بلافاصله آن را در ظرف کنجد فرو میبرند تا دانههای کنجد به خمیر بچسبند.همچنین بسته به سلیقه مشتری، میتوان به جای کنجد سفید از کنجد سیاه یا تخمه آفتابگردان و به جای شیره انگور از شیره میوههای دیگر مانند توت، گلابی، آلو، سیب یا خرما نیز استفاده کرد.

چطوری این مواد را با هم ترکیب کنید تا خوشمزه شود؟
شکر و مایه خمیر را باهم ترکیب کنید و سپس شیر ولرم را قاطی این ترکیب کنید ٬ حدود ۴ دقیقه مواد را در یکجای ثابت و خشک قرار دهید. اگر بیشتر از این زمان بگذارید بماند بوی ترشی و مخمری به نان خواهد گرفت و طعم اصیل را نخواهد.
یک ظرف دیگری هم داشته باشید برای اینکه مقداری روغن مایع بریزید مابقی آنرا با شکر قاطی کنید و سپس خمیری که از قبل آماده کرده اید به آن اضافه کنید اینطوری یک خمیر نرم و ترد را آماده کردید.
یک میزی آماده کنید و آرد برروی میز بپاشید و خمیر را با آرد قاطی کنید و حدود ۵ دقیقه خمیر را ورز دهید تا خودش را بگیرید. کمی روغن در کف ظرف بریزید (ظرف بزرگتر از خمیر باشد) سپس روی آن سلفون بکشید و حدود ۵۰ دقیقه در یک فضای نسبتا گرم و مرطوب قرار دهید.
بعد از آن خمیرها را مانند چانه های به اندازه یک پرتغال متوسط درست کنید و برای ورود به تنور آماد کنید. و سپس هرکدام از چانه ها را مانند یک رشته در بیارید و تاب دهید و در انتها آنرا به هم متصل کنید و و روی سینی که آرد روی آن پاشیده باشید بگذارید.
و برای خوش طعم کردن این نان روی آن شیره رقیق شده بریزید و دانه های کنجد هم بپاشیدو به مدت ۳۰ دقیق داخل فر بگذارید.
نکته مهم : برای اینکه نان ها خشک نشوند از یک پارچه دولای که با آب خیس شده اند استفاده کنید و با احتیاط روی نان ها قرار دهید. فر در دمای ۲۰۰ درجه قرار دهید.
با انواع نان سیمیت آشنا شوید:
نان سیمیت ساده
نان سیمیت مغزه دار
نان سیمیت شیره دار
نان سیمیت کره ای
نان سیمیت شکلاتی
طرز تهیه سیمیت بدون فر چگونه است؟
فراموش نکنید بعضی از غذاها را نباید بدون فر یا تنور درست کنید٬ سیمیت یکی از بهترین غذاهای ترکیه به حساب می آید البته بعضی ها از غذاها را به عنوان یک میان وعده نوش جان می کنند. و اینرا باید بگوییم نان سیمیت را نمی توان بدون فر یا تنور پخت. این جواب بسیاری افراد است که می پرسند سیمیت را بدون فر هم پخته می شود یا نه؟

سیمیت یکی از خوشمزهترین نانهای سنتی ترکیه است و روشهایی مختلفی برای سرو آن وجود دارد. طعم نسبتاً شیرین سیمیت باعث شده تا به تنهایی یک صبحانه یا میانوعده لذیذ به حساب آید. در ترکیه، اکثر مردم آن را همراه با یک لیوان چای میل میکنند. علاوه بر این، میتوان سیمیت را به همراه پنیر خامهای یا مربا نیز استفاده نمود. گاهی اوقات نیز داخل آن را با پنیر فِتا یا موزارلا، زیتون و سبزیجات پُر میکنند. همچنین میتوان با سیمیت ساندویچهای سادهای برای صبحانه درست کرد.

سیمیت در کشورهای غربی به خصوص آمریکا، به اشتباه با نام بِیگِل ترکیهای شناخته میشود. بِیگِل نیز نوعی نان حلقهای است که خاستگاه آن لهستان است و قدمت آن اگرچه زیاد است، اما به اندازه سیمیت نیست. در واقع سیمیت را جدِّ بِیگِل میدانند. بِیگِل در ایالات متحده طرفداران زیادی دارد، ولی به دلیل تفاوت در مواد و نوع طبخ آن با سیمیت، چندان صحیح نیست که سیمیت را بِیگِل ترکیهای خواند و شاید تنها نقطه اشتراک این دو، شکل ظاهری آنها باشد.

سیمیت یا بِیگِل؟
تفاوت عمده سیمیت و بِیگِل در روش آماده کردن آنها است. گفتیم که برای تهیه سیمیت باید ابتدا خمیر را به ملاس آغشته کنیم و بعد روی آن کنجد بپاشیم و آن را به مدت سی دقیقه درون فِر قرار دهیم، اما شیوه آماده کردن بِیگِل به این صورت است که خمیر را ابتدا داخل آبِ جوش مدتی میجوشانیم و سپس آن را درون فِر میگذاریم تا آماده شود.
تفاوتهای دیگر که طبیعتاً از دستور پخت نشأت میگیرند، طعم و بافت این دو نوع نان میباشد. سیمیت به دلیل آغشته شدن به شیره انگور یا میوههای دیگر، کمی شیرینتر از بِیگِل است و میتوان آن را به تنهایی و بدون نیاز به خوراکی دیگری استفاده کرد. همچنین وجود کنجد یا دانههای خوراکی دیگر، سیمیت را خوشطعمتر و مقویتر از رقیب خود میکند.
بافت بِیگِل و سیمیت نیز تفاوت زیادی دارد. بِیگِل پوستهای ضخیم و نرم دارد و مغز آن نیز متراکم و خمیری است و هنگام خوردن باید کمی جویده شود. در عین حال، رویه سیمیت به خاطر وجود ملاس، نازک و تُرد است و داخل آن نیز سبکتر از بِیگِل میباشد و حالت خمیری کمتری دارد و همین تضاد بین رویه و مغز آن حالت دلچسبی را ایجاد میکند. به طور کلی، وجود ملاس یا همان شیره غلیظ انگور یا شیره سایر میوهها که به دلخواه انتخاب میشود، باعث ایجاد طعم مخصوص سیمیت میشود و در کنار جوشاندن خمیر بِیگِل قبل از طبخ آن، تفاوت اصلی را بین سیمیت و بِیگِل سبب میشود.
سیمیت علاوه بر ترکیه، در کشورهای مختلف جهان نیز استفاده میشود و طعم و شکل آن نه تنها در میان کشورها، بلکه از شهری به شهر دیگر نیز متفاوت است. اما شکل اصلی آن به یکی از نمادهای ترکیه و به ویژه شهر اروپایی استانبول تبدیل شدهاست. اصیلترین شیوه مصرف آن نیز به همراه چای سیاه میباشد که مردم محلی به آن چایْسیمیت (Çay Simit) میگویند و به عنوان صبحانه یا عصرانهای سبک در قهوهخانههای سنتی و ساحلی استانبول یا شهرهای دیگر و به همراه دوستان خود از آن لذت میبرند.
نان سیمیت بهترین سوغاتی کشور ترکیه:
بورک ترکیه یکی از بهترین و خوشمزه ترین پیش غذاهای در ترکیه که طرفداران بسیاری هم دارد اما بجز بورک یکسری خوشمزه های دیگری هم مانند نان سیمیت ترکیه هم وجود دارد و می توانید بعنوان سوغاتی برای دوستان یا خانواده یتان بیاورید. اما یادتان باشد این نان را در بسته بندی ها خریداری کنید تا خشک نشود.

خوشمزه های ترکیه تمامی ندارند و برای اینکه با تمام بهترین غذاهای ترکیه آشنا شوید پیشنهاد می کنم به صفحه مربوط بروید و بصورت روزانه در مورد غذای های ترکی مطلب نوشته می شود. اگر نظری دارید لطفا برای ما کامنت بگذارید.
معروف ترین نان های ترکیه:
نان یوفکا | Yufka
یکی از معروف ترین نان های ترکیه نان یوفکاست که تا حدودی شبیه به نان لواش است. این نان بیش از ۱۳۰۰ سال است که در ترکیه خورده می شود و امروزه یکی از پرطرفدارترین نان ها به حساب می آید. نان یوفکا معمولا از آرد گندم، آب و نمک تهیه می شود. بعد از تهیه خمیر آن را به مدت حداقل ۳۰ دقیقه گوشه ای قرار می دهند تا به اصطلاح ور بیاید. سپس چونه های خمیر را با وردنه به صورت نان های گرد و نازک در می آورند و چند دقیقه داخل تنور قرار می دهند تا پخته شود. این نان به دلیل نازکی اش بسیار ترد و خشک است و به همین دلیل هم مدت زمان زیادی می توان آن را نگهداری کرد.

نان پیده | Pide
پیده که به پیتزای ترکی هم شناخته می شود یکی از محبوب ترین و معروف ترین نان های ترکیه است. خمیر این نان از آرد گندم، چاودار و آرد ذرت تهیه می شود و بعد روی خمیر مواد و ترکیبات مختلف مثل گوشت و سبزیجات و پنیر ریخته و داخل فر پخته می شود.

نان بازلمه | Bazlama
نان بزلمه نان گرد و یک لایه و مسطح است که رنگی زرد و کرم رنگ دارد. این نوع نان خوشمزه معمولا روی ساج یا تنور سنتی پخته می شود و یکی از خوش طعم ترین و معروف ترین نان های ترکیه به حساب می آید.

نان بورک | Börek
یکی دیگر از خوشمزه ترین و معروف ترین نان های ترکیه نان بورک است که بیشتر نوعی شیرینی می شود تا یک نان ساده! این نان شیرینی از نوعی خمیر به نام فیلو یا یوفکا تهیه می شود که بسیار نازک و ترد است. داخل خمیرها با مواد مختلف مثل پنیر، سبزیجات و حتی گوشت پر می شود و بعد به صورت لایه لایه یا رول شده در می آید و سرو می شود. البته انتخاب های پرطرفدار بورک پنیری و اسفناجی است که به عنوان صبحانه انتخابی فوق العاده خوشمزه است. در منوی رستوران ها و کافه ها اگر Sigara Böreği را دیدید به معنای بورک رول شده است.

نان گزلمه | Gözleme
نان خوشمزه گزلمه یکی از معروف ترین نان های ترکیه است و به پنکیک ترکی شهرت پیدا کرده است. این نان در حقیقت خمیر یوفکا است که به صورت لایه های نازک پخت می شود. داخل نان گزلمه را معمولا با مواد و ترکیبات شور و شیرین پر می کنند و به صورت لایه لایه یا رول شده و درست مثل پنکیک سرو می کنند. چند تکه نان گزلمه همراه با یک استکان چای یا یک فنجان قهوه ترک می تواند صبحانه ای بسیار مقوی، خوشمزه و لذیذ باشد.

سخن آخر:
به معرفینان سیمیتپرداختیم که به عنوان معروف ترین نان های ترکیه شناخته می شود و از این حیث، اهمیت بسیار بالایی دارد. تاریخچه سیمیترا برایتان روایت کردیم و نگاهی اجمالی به محبوبیت آن در بین مردم و اقشار مختلف داشتیم. همچنین طرز پخت این نان خوشمزه را ذکر کردیم.
نظرتان درباره این مطلب چه بود؟
آیا تا به حال بازدیدی از پل اول بسفر داشته اید؟
دوست دارید دیگر درباره کدام جاذبه های ترکیه بدانید؟
منتظر دیدگاه شما هستیم.
[toc]
نان سیمیت طعم هیجان انگیز نان در ترکیه
امتیاز - 89%
89%
امتیاز
نان سیمیتمعروف ترکیهای "Simit" است که بافت نسبتاً خشکی د ارد. د ر خیابانهای استانبول آن را روی چرخدستیها میفروشند و رهگذران برای یک میان وعده سبک یا حتی وعده غذایی آن را میخرند و گاهی با پنیر میخورند. روی این نان یک نوع ملاس یا شیره غلیظ میمالند و سپس آن را در کنجد فرو میبرند و در تنور میپزند. ما در ادامه برایتان دستور سیمیتهایی نرم و مطبوع ذائقه ایرانی را آوردهایم. این نان برای صبحانه و عصرانه مناسب است.